Wczoraj moja siostra zapytała mnie jakie są najnowsze trendy w Wielkanocnym menu :) a dzisiaj zastanawiałam się ze znajomą nad idealną grubością mazurka ... To sygnał, aby dopisać do listy zakupów ostatnie pozycje i zamknąć etap koncepcyjny. Koniec szperania w internecie i magazynach gromadzonych latami, czas na decyzje!
Moi faworyci tej wiosny to:
jajka faszerowane (prosty pomysł na efektowne podanie)
szparagi np. z bułką tartą i skórką cytrynową
pasztet - wypróbowałam już wcześniej przepis poniżej, wyszedł doskonale (podrasowałam go nieco ... koniakiem)
dodatki, które znikają już pierwszego dnia:
sos tatarski, ćwikła z chrzanem, sos śmietankowo-chrzanowy
słodkie wypieki:
będzie sernik pomarańczowo-imbirowy (przepis dopiero kiełkuje, jadłam niedawno w małej cukierence i było to bardzo miłe przeżycie :)
mazurek z suszonymi morelami i białą czekoladą
może mazurek cytrynowy
a może mazurek królewski
Bezpośrednie relacje z kuchni lada moment.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz